۵ مورد از پرهزینه‌ترین مراحل ساختمان سازی

صنعت ساختمان سازی

۵ مورد از پرهزینه‌ترین مراحل ساختمان سازی

پرهزینه‌ترین موارد مراحل ساختمان سازی

 

یکی از مواردی که افراد برای ساخت یک ساختمان بعنوان مشکل برخورد میکنند هزینه ساخت یک منزل ویلا یا آپارتمان است. در این مقاله قصد داریم مهم‌ترین هزینه‌‌های ساخت خانه را به شما معرفی کنیم تا با تسلط بیشتری اقدام به ساختمان سازی کنید. در زیر به ۵ مورد از مهم‌ترین و پرهزینه‌‌‌ترین این موارد اشاره خواهیم کرد. لطفاً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اسکلت بندی ساختمان

در ابتدا باید یاد اور شد که  یکی از پرهزینه‌ترین مراحل ساختمان‌سازی مرحله اسکلت بندی ساختمان است. استحکام و ساختار یک ساختمان را اسکلت‌بندی آن تعیین می‌کند. اگر اسکلت‌بندی یک ساختمان استحکام چندانی نداشته باشد ساختمان در برابر قدرت اندکی به یک ویرانه‌ عظیم تبدیل‌می‌شود. بنابریان باید آن را جدی بگیرید و تا می‌توانید آن را محکم ببندید. در این مرحله باید دو مورد را مد نظر قرار دهید:

  • اندازه : هرچقدر اندازه و متراژ ساختمان شما بیشتر باشید طبعاً اسکلت‌بندی آن نیز بزرگتر خواهد بود و به مراتب هزینه بیشتری را متحمل خواهد شد.
  • نوع اسکلت‌بندی : به طور کلی در ساختمان‌سازی سه نوع اسکلت‌بندی داریم (چوبی – بتنی – فلزی)

اسکلت بندی چوبی

یک نوع از کم هزینه ترین اسکلت بندی ها چوبی می باشد که  از دیرباز تاکنون نیز از این سازه در برخی از ساختمان سازی‌ها استفاده می‌شد. سازه چوبی داوم بالایی دارد و دارای عایق حرارتی مناسب است. برای برخی از ساختمان‌سازی‌ها از این نوع سازه استفاده می‌کنند و هزینه آن نیز مناسب است.

لازم به ذکر می باشد که نوع چوب بکار رفته در این نوع اسکلت باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد که در صورتی که چوب کیفیت لازم را نداشته باشد اسکلت ساختمان نیز به دنبال آن کیفیت مطلوب را ندارد و مقاومت چندانی از خود نشان نمی‌دهد. همچنین مقاوم نبودن در برابر آتش سوزی و طوفان‌های سهمناک و موریانه‌‌ها از معایب اسکلت بندی چوبی به شمار می‌روند.

اسکلت‌بندی فلزی

ساختار ین نوع سازه معمولا از فولاد می باشد. این نوع سازه برای تحمل انواع بار و فشارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. هزینه ساخت اسکلت‌بندی فلزی به نسبت اسکلت بندی بتنی قدری بیشتر است بنابراین هزینه اجرای آن نیز به همان میزان افزایش می‌یابد.

اگر می‌‌خواهید برای اسکلت‌بندی خود هزینه کمتری کنید می‌توانید از سازه بتنی استفاده کنید. به طور کلی هزینه ساخت سازه فلزی بیشتر از سازه بتنی است ولی روند اجرای عملیات ساخت آن شتاب بیشتری نسبت به اسکلت بتنی دارد و نیروی کار کمتری می‌خواهد.

اسکلت بندی بتنی

در مورد این نوع از اسکلت بندی باید گفت که  در ساخت آن به طور متداول از بتن مسلح یا همان بتن آرمه که ترکیبی از فولاد، شن، سیمان، ماسه است استفاده می‌شود. هزینه اسلکت بتنی نسبت به اسکلت فلزی کمتر است اما سرعت اجرای آن بخاطر ماهیت مصالح به کار رفته در این سازه کند است. به طور کلی هزينه سازه بتنی و فلزی  حدوداً يک چهارم هزينه تمام شده ساختمان است و زمان اجرای اسکلت بتنی نسبت به فلز حدودا سه برابر بيشتر است.

فونداسیون (پی) ساختمان

یکی از مهم ترین وظایف فونداسیون تحمل بار و انتقال آن به زمین است. از دیگر وظایف فونداسیون ساختمان این است که از نشست ساختمان جلوگیری می‌کند و در برابر  واژگونی ساختمان از خود مقاومت نشان دهد. از اینرو فوانداسیون یکی از  مهم‌ترین مراحل ساختمان سازی است و باید برای استحکام و بهبود آن نسبت به دیگر مراحل ساخت آپارتمان هزینه بیشتری کرد. نوع فونداسیونی ( شفته ای، بتنی، آجری، چوبی، فلزی و سنگی)که برای پی ساختمان بکار می‌رود در تعیین قیمت آن تاثیر دارد.

لوله‌کشی ساختمان

از کارهای سخت و پیچیده ساختمانی معمولا از نصب لوله و لوله کشی ساختمان یاد می شود. از آنجایی که لوله‌کشی مهارت و دانش خاصی را می‌طلبد هزینه بیشتری را بروی دست سازنده ساختمان می‌گذارد.معمولا هر فردی می خواهد بیشترین بازدهی را  با صرف کمترین هزینه برای پروژه خود حاصل کند. به طور کلی باید خدمات لوله‌کشی ساختمان خود را به افراد توانا و متخصص در این زمینه بسپارید.

گاهی  شاید تخمین هزینه خدمات لوله کشی ساختمان فراتر از ارزیابی ما باشد چون به عنوان مثال نیروی لوله کش به اجبار جهت برطرف کردن نشتی لوله دیوارها یا کف را تخریب کند  که به دنبال آن نیز  باید مجدداً بازسازی صورت گیرد. اکثر استادکارهای لوله کشی هزینه‌ها را طبق مصالح به کار رفته و نیز میزان کار مورد نیاز اعلام می کنند.هزینه لوله کشی ساختمان بیشتر  نسبت به متراژ و تعداد انشعابات تعیین می‌شود.

هر چقدر تعداد اتاق ها و طبقات ساختمان بیشتر باشد به دنبال آن نیز پیچیدگی کار نیز بیشتر خواهد شد. ازینرور هزینه لوله‌کشی آب آپارتمان‌های چند خوابه و چندین طبقه بالاتر  از آپارتمان‌هایی است با همان متراژ ولی تعداد بخش‌های کمتر.  همچنین هزینه لوله کشی آب با افزایش تعداد انشعاباتی مثل سینک ظرفشویی و شیرآلات و سرویس های بهداشتی هم افزایش می یابد.

لازم به ذکر است که هزینه لوله کشی توكار به دلیل تعميرات اساسي و كنده كاري و ايزوگام و غیره بیشتر از قیمت لوله کشی روکار است.

سقف سازی ساختمان

یکی از موارد در خصوص سقف ساختمان در این است که اندازه سقف و نوع مصالح به کار رفته در آن مشان دهنده این است که هزینه سقف و مصالح به کار برده شده چقدر است . سقف از مهم ترین و اصلی ترین  قسمت های ساختمان به شمار می رود که که به شیوه‌های گوناگونی اجرا می‌گردد. این قسمت از ساختمان بخاطر اینکه در برابر نیروهای وارده مقاومت می‌کند باید در ساخت آن دقت کافی صورت بگیرد.

انواع سقف

سقف تیرچه بلوک

یکی از رایجترین انواع سقف در ساختمان سقف تیرچه بلوکی است در ساختمان های اسکلت فلزی، بتنی و آجری از سقف تیرچه بلوکی استفاده می کنند. وزن سقف تیرچه بلوک سبک است و در مقابل نیروهای افقی از خود مقاومت نشان می دهد . این نوع سقف جز سقف های کم هزینه محسوب می شوند.

سقف تیرچه کرومیت

در مقایسه با تیرچه بلوک مقاومت زیادتری در مقابل فشارهای جانبی دارد. این نوع سقف تیرچه‌هایی هستند که بیشتر از فولاد تشکیل شده‌اند. کرومیت به علت مصرف زیاد فولاد در نسبت به دیگر سقف‌ها قیمت بیشتری دارد. چناچه می خواهید برای سقف هزینه کمتری کنید این سقف مناسب شما نمی باشد.

سقف کامپوزیت

:به سقفی که تیرچه‌ها و پانل‌های پر کننده میانی آن مشابه نباشند و از دو جنس متفاوت باشد، کامپوزیت می گویند. از نظر پیمانکاران و اجرا کنندگان سقف تیرچه کامپوزیت سقی است که ترکیبی از فولاد و بتن باشد که با این وجود سقف دال بتنی، سقف عرشه فولادی و سقف تیرچه بلوک همگی سقف تیرچه کامپوزیت به شمار می‌آیند. از انواع سقف سبک و ارزان تیرچه کامپوزیت می‌توان به سقف تیرچه پاشنه بتنی و پلی ارتان اشاره کرد.

کف سازی

یکی دیگر از مراحل پر هزینه در ساختمان سازی کف سازی است که با توجه به استحکام ومقاومت و استفاده مصالح دارای هزینه است. کف سازی به مجموعهای از اقدامات گفته می شود که بعد ازعملیات سفت کاری ساختمان انجام می شود. در این مرحله ساختمان و بنا برای سکونت آماده می شود. هزینههای کف سازی از مصالح مصرفی که در آن بکار می رود ناشی می شود.

انواع کف سازی

کف سازی با سرامیک

کف سازی با موزاییک

کف سازی با پارکت

کف سازی با سنگ

۵ مورد از پرهزینه‌ترین مراحل ساختمان سازی