اصول پلان و نقشه برداری ساختمان
برای ساختن ساختمانی زیبا و جذاب و شیک و در عین حال مقاوم باید یکسری اصول رعایت شود تا به نتیجه دلخواه رسید؛ در هر ساختمان بسته به نوع و سبک کاربری خود (مسکونی – اداری – تجاری) باید بخش های زیر تقسیم شود:
- قسمت اول معماری ساختمان که شامل پلان ها و طراحی سه بعدی داخلی و نمای ساختمان میباشد.
- قسمت دوم سازه ی ساختمان بر اساس آیین نامه های داخلی یک کشور که از روی آن طراحی نقشه های اجرایی کشیده شده و ساختمان (سازه) اجرا میشود.
- بخش سوم تأسیسات ساختمان که در آن به طراحی تأسیسات مکانیکی و برقی پرداخته میشود.
هر یک از موارد گفته شده را یک شخص بر عهده می گیرد؛ بخش یک را مهندسین معماری، بخش دو را مهندسین عمران و بخش سه را نیز مهندسین مکانیک بر عهده می گیرند و اجرا می نمایند.
نقشه برداری به کمک طراح ساختمان
اگر بخواهیم به طور حرفه ای به تصمیمات یک معمار یا نقشه کش ساختمان بنگریم حتی میتوان گفت امنیت عمومی را تحت تأثیر قرار می دهد.طراحان ساختمان مدرک عملی معماری را به دست می آورند تا بتوانند یک پلان پرداز ساختمان حرفه ای و مدرک دار باشند.
در اکثر حوزههای قضایی دنیا به کار بردن لفظ «معمار» به طور قانونی محفوظ است.در بسیاری از موارد در کارهای ساختمانی به افراد این اجازه داده می شود که ساختمان های سبک تبلیغاتی و ساختمان های مسکونی را بدون مدرک بسازند.در بسیاری از موارد طراحان ساختمان تحت عنوان تکونولوژیست های معماری یا پیمان کار آموزش می بینند و یا به مدارس معماری می روند و برخی از آنها به عنوان طراحان خانه یا مسکونی شناخته می شوند.