صنعت ساختمان سازی چیست؟
صنعت ساختمان سازی چیست؟
ساختمان سازی جزءصنایع است که از گذشته دور مورد اهمیت بوده و از دیدگاه سنتی به آن پرداخته شده که بهره وری کمی دارد. بر اساس مطالعات اخیر این فرآیند زمان بر بوده و به کندی پیش می رفته است؛ اما با ورود تکنولوژی به این صنعت در دهه های اخیر با استفاده از قطعات پیش ساخته، ساخت ساختمان ها سریع تر به پایان می رسد.
براساس تعاریف انجام شده می توان گفت ساختمان یا بنا سازه ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می شود که محیط را به دو بخش درون و بیرون تقسیم می کند. در معنای کلی هر سازه ای را می توان ساختمان نامید. منظور از ساختمان، بناهای ساخته شده با مصالح بنایی همچون سیمان، آجر، گچ، آهن و… می باشد.ساختمانها از جهات مختلف تقسیم بندی می شوند که برخی از این ساختمان ها را از نظر بلندی که دارند طبقه بندی می کنند مثلا به ساختمان هایی که بلندی آنها از اندازه مشخصی بیشتر باشد، ساختمان بلند مرتبه می گویند.
جالب است بدانید طبق مصوبه سال 1377 شورای عالی شهرسازی و معماری در ایران به ساختمان هایی که بالاتر از شش طبقه باشند ساختمان بلند مرتبه می گویند.همچنین به ساختمان های بسیار بلند برج یا آسمان خراش گفته می شود و به ساختمان های بزرگ با ارزش قدیمی بیشتر، عمارت می گویند.
ساختمان ها بر اساس اهمیت و کاربرد و کاری که انجام میدهند به چهار گروه اصلی تقسیم بندی می شوند که عبارت اند از:
گروه 1 شامل مراکز آتش نشانی، بیمارستان ها، مخابرات، نیروگاه ها، برج های مراقبت،تاسیسات آب رسانی، مراکز کمک رسانی، رادیو و تلویزیون، تاسیسات انتظامی و… می شود.
ساختمان های گروه 2 نیز به 3 دسته تقسیم می شوند:
الف) آن دسته از ساختمان هایی که خرابی ناشی از آن موجب تلفات جانی و مالی زیادی می شود مثل فروشگاه های بزرگ، مدارس، سینماها و… .
ب) آن دسته از ساختمان هایی که باعث از دست رفتن ثروت ملی می شوند مثل مراکز نگهداری اسناد و مدارک ملی، موزه ها و… .
ج) آن دسته از ساختمان هایی که موجب آتش سوزی و آلودگی محیط زیست می شوند مثل مراکز سوخت رسانی، پالایشگاه ها و… .
گروه 3 شامل همه ساختمان های مشمول آیین نامه، به جز ساختمان های اعلام شده در سه گروه دیگر می باشد؛ مانند هتل ها، پارکینگ های چند طبقه، کارگاه ها، ساختمان های صنعتی، ساختمان های مسکونی و اداری و تجاری و… می شود .
گروه 4 از ساختمان ها نیز شامل دو دسته می شود که دسته اول مربوط به ساختمان هایی است که خسارت نسبتا کمی از خرابی آنها ایجاد می شود و احتمال بروز تلفات انسانی در آن کم است مثل سالن های نگهداری دام و انبارهای کشاورزی. دسته دوم هم ساختمان های موقتی هستند که بهره برداری از آنها کمتر از دو سال است.
شرکت معدنی درکاو با هدف گسترش کیفی اکتشافات و بهره برداری ذخیره های گوناگون معدنی در مرداد ماه سال 1380 تاسیس گردید. در ادامه پیشرفت این شرکت اقدام به تاسیس صنایع سنگ درکاو در سال 1391 با هدف رشد و اعتلای تولید ملی و ایجاد بهره وری کامل از معادن تحت امتیاز خود راه اندازی کرد.
آدرس شرکت معدنی درکاو:
مشهد – بلوار فلسطین – فلسطین 26 – شهید سخاوتی 4 – پلاک 4 – تلفن: 37665497-051 – 37665498-051
آدرس شعبه 1 صنایع سنگ درکاو:
مشهد – بزرگراه پیامبر اعظم – نبش پیامبر اعظم 55 ( آزادی 107) – تلفن: 05136662947
آدرس شعبه 2 صنایع سنگ درکاو:
مشهد – بزرگراه پیامبر اعظم – پیامبر اعظم 57 – جراح 5 قطعه 13 سمت راست – صنایع سنگ درکاو – تلفن: 05136572818
آدرس شعبه 3 (اسلب) صنایع سنگ درکاو:
مشهد – بزرگراه پیامبر اعظم – پیامبر اعظم 73 (آزادی 127 ) – نبش 127/3 تلفن: 05136912174
آدرس شعبه 4 صنایع سنگ درکاو:
بزرگراه کلانتری – لاین کندرو – بین میدان تلویزیون (میدان جمهوری اسلامی) و بلوار شهید ناصری – بعد پمپ بنزین – بازار سنگ کوهسنگی – تلفن: 0518717176
آدرس کارخانه سنگبری درکاو:
مشهد – کیلومتر 20 جاده فریمان – تپه سلام – نبش کوچه سوم – صنایع سنگ درکاو – تلفن: 05133554171 – 05133553405