آشنایی با رزین سنگ
رزین سنگ ساختمانی
یکی از روشهای موجود که حفره های سنگ را پر میکند رزین سنگ می باشد که با هدف مقاوم کردن و بالا بردن کیفیت سنگ صورت میگیرد. رزین کاری را هم بر روی بلوک و هم بر روی سنگهای ساختمانی قبل از مرحله ساب میتوان انجام داد.
در این مقاله میخواهیم به رزین کردن سنگهای ساختمانی قبل از مرحله ساب سنگ بپردازیم.
رزین سنگ ساختمانی چیست؟
رزین مایعی است شفاف که بر پایه اکریلیک است که به همراه مواد اصلاح کننده نانو بر پایه آب ساخته میشود. رزین بعد از اینکه خشک شد براق و سخت میگردد و از آن برای ضد آب سازی و عایق کردن نمای سیمانی، آجری و یا سنگی ساختمان استفاده میکنند.
رزین سنگ اصطلاحا به معنی ، پر کردن درز و حفرههای سنگ است که باعث براق شدن سنگ ساختمانی و ماندگاری بالای آن میشود. مقاومت بالایی که در برابر اشعه خورشید و عوامل جوی دارند باعث شده تا مقاومت و کیفیت یک سنگ را بالا ببرد و از تخریب زودهنگام سنگ جلوگیری نماید.
رزین کاری سنگ ساختمانی به چه صورتی انجام میگیرد؟
برش دادن سنگ در مرحله اولیه و پرکردن آن بعد صورت میگیرد .که در این قسمت به نحوه کار آن میپردازیم. سنگ ساختمانی، بعد از طی مراحل پیش ساب به علت تماس زیادی که با آب داشته کاملاً خیس است و لازم است قبل از تماس با رزین، کاملاً خشک شود. این خشک شدن میتواند به وسیله کوره یا به وسیله آفتاب یا نور مستقیم باشد.
پس از اینکه مراحل رزین سنگ ساختمانی انجام شد دوباره باید آن سنگ در معرض گرما قرار گیرد تا کاملاً خشک شود. رزینها به دو صورت شفاف و رنگی یافت میشوند. استفاده از رزین، بسیار آسان بوده و میتوان آنرا به وسیله کاردک روی سنگ ساختمانی کشید و به آن فرصت داد تا خشک شود.
آشنایی با رزین سنگ ساختمانی
ویژگی و مزایای رزین سنگ
زرین سنگ ویژگیهای خاص خود را دارد که باعث شده تا این مرحله از فرآوری سنگ حتماً با بهترین کیفیت انجام شود.
عملیات رزینکاری سنگ، مزایایی دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد.
- رزین به سادگی قابل اجرا میباشد.
- در طول زمان تغییر رنگ نمیدهد و زرد میشود.
- در سطوح مختلف عمیقاً نفوذ میکند.
- قابلیت ضد خش و خراشیدگی سنگ را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
- ضد باکتری و خزه است.
- قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد.
- در برابر اشعه ماورای بنفش مقاوم است.
مراحل رزین کاری سنگهای ساختمانی
اولین کاری که لازم است در رزین سنگ ساختمانی انجام شود ، آماده سازی صحیح سطوحی است که قرار است رزین بر روی آن انجام شود. سطوح باید تمیز و یکنواخت و عاری از هرگونه غبار و چربی باشند. این عوامل به شدت بر میزان چسبندگی این محصول تاثیر خواهد داشت. هرگونه ناصافی که بر روی سطح وجود دارد باید برطرف شود.
مرحله بعد از آماده سازی، مرحله اجرا است. سعی کنید اجرا زمانی در نظر گرفته شود که وزش باد و گرد و غبار در محیط نباشد.رزین را میتوان با قلممو، غلطک و یا کاردک روی سطح سنگ پخش کرد و باید تا جایی که سطح سنگ، کاملا یکدست و صاف شود ادامه داد تا تمامی درزها و حفرهها پر شود.
در دست اول، رزین در بافت سنگ نفوذ کرده و در دسته های بعدی درخشش آن افزایش مییابد. زمان خشک شدن کامل رزین بر روی سنگ، ۲۴ ساعت است و دمای مناسب برای اجرای این کار ۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد میباشد.
نگهداری و انبارداری رزین
گالنهای رزین را باید در مکان های خشک و خنک نگهداری کرد. ظروف نگهدارنده این محصول را نباید در مجاورت رطوبت و تابش مستقیم آفتاب قرار دهیم. زمان مناسبی که برای برای نگهداری این محصول در بسته بندیهای اصلی است به مدت یک سال می باشد.
استفاده از دستکش و ماسک و ازموارد ایمنی جهت استفاده از این محصول است. بعد از اتمام کار یا توقف کار بیش از چند دقیقه، تجهیزات را حتماً با آب شستشو دهید. این کار سبب میشود تا تجهیزاتی که برای اجرای رزین از آنها استفاده میکنید آسیب نبینند.
رزین سنگ ساختمانی نما
رزین بر روی سنگ نما ساختمان باعث ضد آب شدن آن میشود و به صورت عایقی بر روی این سنگها قرار میگیرد. رزین به صورت یک لایه بیرنگ روی سطح سنگ نشسته و سطح آن را ضد آب کرده و باعث میشود سنگ نما در گذر زمان تغییر رنگ ندهد.
همچنین وجود رزین بر روی سنگ، درخشندگی خاصی به نما میبخشد. پس از انتخاب مناسبترین سنگ ساختمانی برای نما و اجرای نمای ساختمان، میتوان عملیات رزینکاری را انجام داد.
رزینکاری بر روی سنگ نما باید یک روز پس از اتمام کار نماشویی صورت گیرد. برای انجام رزین کاری، باید سطح نما کاملاً خشک باشد. زیرا رزین و جلا دهنده نما حاوی مواد شیمیایی و چسبناک هستند و اگر نما خشک نباشد، ممکن است رزین، سفیدک بزند یا درست عمل نکند.
آشنایی با رزین سنگ ساختمانی